Notícies

Presentació de la reedició de la novel·la “GRAN CAFÈ”

El dimecres 10 d’abril, a les 19:00 hores, a la Sala d’Actes del Centre Associat UNED Girona (a la Coma Cros de Salt) tindrà lloc la presentació de la reedició de la novel·la “Gran Cafè” de l’escriptora, filòloga i professora Núria Esponellà

BIOGRAFIA:
Núria Esponellà Puiggermanal (Celrà, Girona, 1959). Actualment viu a l’Alt Empordà. És llicenciada en filologia catalana i professora d’ensenyament primari i secundari.

Actualment el seu treball gira al voltant de l’escriptura, però segueix molt vinculada al món pedagògic; això li permet moure’s per ambients diversos, col·laborar amb entitats educatives, associacions culturals i mitjans de comunicació. Imparteix tallers d’escriptura per a joves i adults.

La vocació per l’escriptura se li va despertar en l’adolescència. Inicia la seva trajectòria literària en la poesia i, anys més tard, escriu una primera novel·la, “Gran Cafè”.

Núria Esponellà s’interessa pels temes referits als conflictes vitals humans, els sentiments contradictoris i la possibilitat de donar plenitud a les situacions crítiques de la vida.

És col·laboradora habitual de premsa i ràdio. Ha treballat com a articulista a La Vanguardia, escriu per al “Punt” i altres publicacions (Hora Nova). Ha col·laborat amb Catalunya Ràdio i actualment té una secció d’escriptura a RAC 1 (A “Tot és possible” “d’ Elisenda Camps).

Ha viatjat per nombrosos països i, repetidament, a Cuba i al nord d’Àfrica, on es va inspirar per escriure la novel·la “La Travessia”. També ha viscut a l’Índia, experiència de la qual va néixer una crònica novel·lada sobre la Fundació Vicente Ferrer, “Sunitha”.

El 2002 va novel·lar la sèrie televisiva “Temps de silenci”.

Amb la novel·la “Una dona d’aigua” queda finalista al Premi Prudenci Bertrana 2012. En 2016 publica la novel·la “La filla de la neu”

PREMIS:
· Premi Ciutat d’Olot-José Munteis de poesia (1986): “Engrunes del somni”.
· Premi Mercè Bayona de poesia (1993): “Un vent, un mar”
· Premi Goleta i Bergantí de poesia d ‘el Masnou (2000): “La mirada de la gavina”
· Premi Ciutat de Badalona de novel·la (2000): “El MATEIX vell amor”
· Premi Bonmatí de periodisme (2004).
· IV Premi Col.lumna de novel·la (2005): “La travessia”.
· Premi Néstor Luján (2009): “Rere els murs”.
· Finalista en el Premi Prudenci Bertrana (2012): “Una dona d’aigua”.

×