Notícies

UNED Sènior porta cursos a Girona per alumnes de més de 50 anys

El programa formatiu impulsat per UNED Girona reuneix una seixantena d’alumnes a la ciutat i té l’objectiu d’ampliar l’oferta formativa i arribar a d’altres poblacions.

UNED Girona, de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, col·labora amb l’Espai Fundació “La Caixa” per implementar a la ciutat de Girona el programa UNED Sènior, una modalitat d’aprenentatge universitari dirigida a alumnes majors de 50 anys que s’ha consolidat amb èxit des de fa més d’una dècada a d’altres poblacions de la demarcació com ara Olot, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i Salt. En aquesta primera experiència a la capital gironina, amb la col·laboració de l’Espai Fundació “La Caixa”, s’ofereixen dos cursos, cadascun d’ells de 15 hores i oberts en dues convocatòries, una a cada quadrimestre del curs lectiu 2023-2024: El pas a pas de l’alimentació conscient i Instruments musicals de pel·lícula II. S’hi han inscrit una seixantena d’alumnes i l’objectiu del centre és consolidar aquesta proposta a la ciutat, augmentar l’oferta formativa i arribar a més poblacions en els propers anys.  

 UNED Sènior és un programa formatiu dirigit a persones de més de 50 anys per proporcionar coneixement i desenvolupar aprenentatge i l’autonomia personal amb temes d’actualitat i la participació activa a les classes. Al mateix temps, afavoreix la comunicació dels alumnes a partir de les relacions interpersonals. El ventall de temes que ofereix és molt ampli i l’alumne no necessita cap titulació prèvia. El projecte es va iniciar a les comarques gironines l’any 2012 a Olot amb una gran acceptació, essent l’embrió d’aquest programa. Amb la voluntat d’enfortir-lo i donar-li continuïtat, UNED Sènior va expandir amb èxit aquest model a Figueres, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Aquest curs 2023-2024 s’inicia a la ciutat de Girona gràcies a un acord amb l’Espai Fundació “La Caixa”, que cedeix les seves instal·lacions de la plaça Poeta Marquina. A curt i mitjà termini, la UNED treballa perquè aquest model d’aprenentatge enfocat a la població major de 50 anys arribi a més localitats de les comarques gironines. Actualment, UNED Sènior oferta un total de 34 cursos d’àmbits diversos amb un total de 694 alumnes distribuïts en les quatre localitats de la demarcació.

 Per a David Maldonado, director d’UNED Girona, exportar aquest programa de formació a la ciutat de Girona és “una finestra d’oportunitat que pot anar més enllà amb el temps. És tot un èxit haver-ho pogut fer, perquè un temps enrere no ho vèiem factible. Ara ho hem aconseguit, la gent ha respost positivament i el que volem és donar-li continuïtat perquè es converteixi en un model consolidat que pugui créixer, sempre mantenint la qualitat en la formació que oferim”.

 Marta Mallarach, coordinadora de l’UNED Sènior, subratlla “la importància de mantenir la inquietud pel saber i el coneixement al llarg de la vida” i explica que amb aquests cursos “es busca la interacció activa entre el formador i els participants per afavorir l’aprenentatge i l’aportació del propi bagatge personal”. Afegeix que “un altre factor significatiu en aquest tipus de formació és la socialització, que és vital per mantenir una bona salut emocional i psicològica, aconseguint un envelliment actiu i de qualitat”.

 

×