Notícies

Inauguració del curs acadèmic 2017-18

El dijous 5 d’octubre, a les 18 hores, celebrarem l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2017-18, a la Sala d’Actes del Centre Associat UNED Girona a la Coma Cros de Salt.

La lliçó inaugural, amb el títol: “Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell“, anirà a càrrec del doctor en Biologia, Sr. David Bueno.

La gran eclosió dels coneixements en neurociència de les dues últimes dècades ens ha permès començar a entendre com el nostre cervell busca, emmagatzema i gestiona els nous aprenentatges i les diferents habilitats cognitives. No obstant això, el fet que sovint aquesta informació es presenti fragmentada i incompleta afavoreix l’aparició de mites al voltant del funcionament del cervell. Aquesta conferència se centrarà en dos aspectes fonamentals dels aprenentatges i del desenvolupament de les habilitats cognitives: la emocions, entre les quals cal destacar l’alegria, el plaer i la sorpresa (i, per oposició, la por), i la socialització, ja que és el principal mecanisme de recompensa i motivació que percep el cervell, el que contribueix a forjar les xarxes neurals. Tot això ens portarà a la importància del treball cooperatiu i dels aprenentatges.

Per facilitar l’assistència a l’acte, les tutories que coincideixin amb la celebració del mateix (de 18 a 20 hores) queden anul·lades al Centre Associat a Salt.

×