Activitats

Exposició: “HÈGIRA. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa”

El Centre Associat UNED Girona-Salt  acollirà, del 19 d’abril al 25 de maig,  l’exposició “HÈGIRA. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa”, del fotoperiodista Joakim M.Vila.

La inauguració tindrà lloc el 19 d’abril a les 19 hores.

Aquesta exposició fotogràfica reflecteix el moviment migratori de milers de refugiats a través d’un viatge que ha portat l’autor, Joakim M. Vila,fins a l’Irak,Kurdistan, Líban, Lesbos (Proactiva Open Arms, amb l’Esther, filla del’Òscar Camps), Grècia, Serbia-Hungria, Alemanya, França (“TheJungle”, Pas de Calais), Ceuta i Melilla.
Les fotos han estat preses l’ any 2016, després del tancament de fronteres i els discutibles acords entre la Unió Europea i Turquia.
L’exposició es complementa amb fotos preses als camps de refugiats durant la guerra del Congo de 2008-2009.

A través d’un centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i a les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desigs i els temors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i cerquen una vida millor a Europa.

Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és fotoperiodista, llicenciat en Antropologia i en Treball Social, postgraduat en Desenvolupament i cooperació internacional i ha dedicat els últims anys a documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l’Amazònia.

×