Notícies

David Juvanteny. Estudiant de la UNED premiat per la seva implicació social

David Juvanteny, olotí, activista social i estudiant de Psicologia a la UNED, és el president del Club Atletisme Garrotxa, que ha rebut  el Premi Garrotxí de l’any en la millor iniciativa social 2016.

El projecte esportiu del Club Atletisme va néixer l’any 2004 des de la Cooperativa la Fageda i el Consell Esportiu de la Garrotxa, per donar sortida a les necessitats esportiva i de lleure d’alguns dels treballadors de la cooperativa.

En els seus inicis no era un club esportiu com ara, sinó una branca de la cooperativa, a partir del 2005 va sorgir com un projecte independent obert a totes les persones.

En els seus inicis va tenir secció d’excursionisme i d’atletisme, però avui l’activitat esportiva se centra només en el futbol sala, l’esport que els resulta més atractiu, tant als adults com als joves, gràcies a l’Escoleta, creada el 2014.

Des del 2006, el Club Atletisme Garrotxa participa, com una de les entitats fundadores, en la lliga de futbol sala de les comarques gironines destinada a les persones amb discapacitat. Des del 2013, també participa en el torneig internacional de futbol MIC -Mediterranean International Cup. Aquell primer any, amb dos equips, que van acabar campió i subcampió de la competició, èxit que ha repetit amb el subcampionat aquest 2017.

L’any 2016, el seu projecte Fem esport, de futbol sala, va batre el rècord de participació, amb un total de 38 jugadors. Adreçat a joves amb diversitats funcionals i necessitats especials, sobretot d’Olot i comarca, el projecte els aporta qualitat de vida i els ajuda a desenvolupar-se com a persones i a integrar-se en l’entorn social, a través de la pràctica esportiva. La participació en aquesta activitat els ajuda a relacionar-se entre ells i a establir relacions amb persones de fora del seu àmbit habitual.

Es destaca, especialment, la contribució del Club Atletisme Garrotxa als valors de la inclusió social, la convivència entre companys i amb altres equips, el foment d’unes adequades pautes de comportament i de socialització i la gestió de les emocions, tant en la victòria com en la derrota, i la tolerància.

×