Notícies

Comença el curs 2017-2018 a la UNED Girona

La conferència ”Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell“, de David Bueno doctor en Biologia, ha donat el tret de sortida al nou curs.

La Sala d’Actes del Centre Associat UNED Girona a la Coma Cros de Salt ha acollit l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic. Ha comptat amb la presència de Montse Palma, directora d’UNED Girona; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; representants del rectorat de la UNED i l’Ajuntament de Salt.

La lliçó inaugural, a càrrec del doctor en Biologia David Bueno i titulada “Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell”, ha versat sobre com la gran eclosió dels coneixements en neurociència de les dues últimes dècades ens ha permès començar a entendre com el nostre cervell busca, emmagatzema i gestiona els nous aprenentatges i les diferents habilitats cognitives. No obstant això, el fet que sovint aquesta informació es presenti fragmentada i incompleta afavoreix l’aparició de mites al voltant del funcionament del cervell. Aquesta conferència s’ha centrat en dos aspectes fonamentals dels aprenentatges i del desenvolupament de les habilitats cognitives: les emocions, entre les quals cal destacar l’alegria, el plaer i la sorpresa (i, per oposició, la por), i la socialització, ja que és el principal mecanisme de recompensa i motivació que percep el cervell, el que contribueix a forjar les xarxes neurals.

El Dr. David Bueno és considerat un dels millors divulgadors científics, col·labora amb diferents mitjans de comunicació i és autor de diferents publicacions sobre Neurociència i Educació. A destacar la més recent, “Neurociència per a educadors”, publicada per Rosa Sensat.

El curs 2017-2018 de la UNED a Girona ha començat aquesta setmana i la matrícula per estudis d’Accés, Graus, Idiomes (CUID), Màster i cursos per a majors de 50 anys (UNED Sènior) estarà oberta fins el 20 d’octubre.

×